Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα παρέχουν µία σταθερή βάση για τα τεχνητά δόντια που αντικαθιστούν τα φυσικά µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται στη θέση των δοντιών όταν αυτά καταστραφούν ή λείπουν, για να αποτελέσουν μια σταθερή βάση για τα νέα δόντια ή ολόκληρη την οδοντοστοιχία.

Πρόκειται για ένα χειρουργικό κατασκεύασμα που δρα ως υποκατάστατο της ρίζας ενός δοντιού που λείπει. Το εμφύτευμα ενσωματώνεται με το οστό και λειτουργεί σαν φυσικό δόντι, χωρίς να επηρεάζει τους παρακείμενους ιστούς και τα διπλανά δόντια.

Η επέμβαση για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αποτελεί εναλλακτική για τις τεχνητές οδοντοστοιχίες ή τις γέφυρες.

Οι περισσότερες επεμβάσεις τοποθέτησης εμφυτευμάτων είναι επιτυχημένες και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 1-2% δεν ενσωματώνονται.

 

Πότε τοποθετούνται τα εμφυτεύματα δοντιών

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται εντός της γνάθου, για να αντικαταστήσουν ένα, περισσότερα ή και όλα τα δόντια. Η αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα είναι ευεργετική, καθώς αποφεύγουμε το άσκοπο ‘’τρόχισμα’’ υγιών δοντιών για να τοποθετήσουμε γέφυρα. Επίσης, σε περιπτώσεις ολικής έλλειψης δοντιών η επιεμφυεματικές αποκαταστάσεις μπορούν να προσφέρουν σταθερή μόνιμη οδοντοστοιχία στον ασθενή σε αντίθεση με τις συμβατικές οδοντοστοιχίες (μασέλες) όπου εμφανίζουν κινητικότητα, καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στο στόμα και προκαλούν μεγάλη δυσχέρεια στους ασθενείς που τις φοράνε.

Τα εμφυτεύματα είναι κατάλληλα για εσένα αν:

 • Λείπει κάποιο δόντι
 • Θέλεις ένα σταθερό και όμορφο χαμόγελο
 • Έχεις υγιείς ιστούς
 • Δεν έχεις κάποιο νόσημα που να εμποδίζει τη θεραπεία των οστών στην περιοχή
 • Δεν επιθυμείς να φοράς κινητή οδοντοστοιχία
 • Θέλεις να βελτιώσεις την ομιλία σου

 

Πώς γίνεται η διαδικασία

Αρχικώς, θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα θεραπευτικό σχήμα βάσει του ατομικού ιατρικού ιστορικού, της τρισδιάστατης ακτινογραφίας στην περιοχή και της λεπτομερούς κλινικής εξέτασης. Με αυτές τις εξετάσεις θα μπορεί να εκτιμηθεί το οστό ποσοτικά και ποιοτικά, αλλά και αν είναι καλή η ποιότητα των ούλων.

Αφού εκτιμηθεί η ικανότητα του οστού να δεχθεί εμφύτευμα ξεκινά η διαδικασία. Αν χρειαστεί μπορεί να γίνει εξαγωγή του πάσχοντος δοντιού ή κάποιας μη υγιούς ρίζας. Αν η περιοχή είναι κατάλληλη και υγιής μπορεί να τοποθετηθεί κατευθείαν το εμφύτευμα, διαφορετικά πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων μέχρι να τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Αν στη δέκτρια περιοχή έχει εντοπιστεί κάποιο οστικό έλλειμμα, τότε πρέπει να εφαρμοστεί οστικό μόσχευμα. Αφού τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα χρειάζεται μια περίοδος 3-6 μηνών, ώστε να επιτευχθεί η οστεοενσωμάτωση και να επουλωθεί η περιοχή. Στο διάστημα αυτό, ο γιατρός μπορεί να τοποθετήσει μια προσωρινή αποκατάσταση για να εξασφαλίσει το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που ο ασθενής χρειάζεται όσο τα εμφυτεύματα ενσωματώνονται.

Αφού περάσει ο χρόνος της οστεοενσωμάτωσης, θα χρειαστεί να ληφθεί εκ νέου ακτινογραφία, για να δει ο γιατρός αν όλα είναι εντάξει και αν μπορεί να αρχίσει η διαδικασία της αποκατάστασης. Ο γιατρός λαμβάνει τα αποτυπώματα και αποστέλλονται στον οδοντοτεχνίτη για να κατασκευάσει το δόντι ή τα δόντια που χρειάζεται. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των δοντιών, ο γιατρός δίνει οδηγίες φροντίδας και προγραμματίζεται ο επόμενος επανέλεγχος. Στα εμφυτεύματα θα πρέπει να εφαρμόζεις σωστή υγιεινή (μεσοδόντια βουρτσάκια, οδοντικό νήμα, οδοντόκρεμα), να επισκέπτεσαι τακτικά οδοντίατρο και να αποφεύγεις τις συνήθειες που φθείρουν τα δόντια.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και η χειρουργική τοποθέτηση ενός οδοντικού εμφυτεύματος μπορεί να έχει κάποιες επιπλοκές για τον ασθενή ή για την επιτυχή οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος. Αυτές μπορεί να είναι, μόλυνση, αιμορραγία, τραυματισμός παρακείμενων ιστών όπως δόντια, ούλα, αγγεία και νεύρα και αποτυχία οστεοενσωμάτωσης. Για την αποφυγή των επιπλοκών αυτών είναι απαραίτητος ο προσεκτικός προεγχειρητικός σχεδιασμός της θεραπείας καθώς και η επιβεβαίωση ότι ο ασθενής είναι υγιής και κατάλληλος να δεχτεί τη θεραπεία. Σήμερα, τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ ψηλά και εφόσον γίνει σωστή μελέτη και εκτέλεση της θεραπείας αγγίζουν το 98%.

Το βασικό πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι αποτελούν την πιο στέρεη και σταθερή υποστήριξη για το νέο δόντι. Δίνουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα και ενσωματώνονται πλήρως στη δομή των δοντιών. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καμία απολύτως παρέμβαση στα διπλανά υγιή δόντια

https://dental-care.gr/wp-content/uploads/2022/06/dental-care-white-logo-cropped.jpg.png

Γνωρίστε μας

Είτε μέσω mail
info@dental-care.gr

Κλείστε το ραντεβού σας

Κλείστε μια επίσκεψη στο Dental Care, απλώς συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με ότι που χρειάζεστε.

  Όλα σε 4 με το σύστημα Fast & Fixed της Bredent
  Όλα σε 4 με το σύστημα Fast & Fixed της Bredent
  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χάνοντας όλα τα δόντια είτε με την πάροδο της ηλικίας, είτε επειδή χαλάσαν και τα αμελήσαμε είτε απο ατύχημα , αυτό έχει μια τεράστια επίπτωση στην εμφάνιση του προσώπου, στην ποιότητα ζωής αλλά και στην αυτοπεποίθηση μας. Οι κινητές οδοντοστοιχίες είναι μια παραδοσιακή λύση η οποία εξασφαλίζει περιορισμένη επιτυχία. Πολλές φορές είναι άβολες και μη αποτελεσματικές στη μάσηση, ασταθείς και δημιουργούν ένα αίσθημα χαμηλής αυτοπεποίθησης.
  Εµπειρίες Ασθενών
  Εµπειρίες Ασθενών
  “Συνήθιζα να έχω μόνιμα προβλήματα µε την οδοντοστοιχία µου όχι µόνο όταν έτρωγα αλλά και όταν μιλούσα. Σε πολλές περιπτώσεις χαλάρωνε µε αποτέλεσμα να νιώθω αμήχανο. Από τη στιγμή που η οδοντοστοιχία µου στηρίζεται σε εμφυτεύματα, μένει σταθερή στη θέση της. Τα οδοντικά εμφυτεύματα µου δίνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.” RenOΙe Η, 63, Επιχειρηματίας  ...
  Τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος
  Επειδή οι παραδοσιακές μέθοδοι αντικατάστασης δοντιών (όπως στεφάνες, γέφυρες, μερικές και πλήρεις οδοντοστοιχίες) έχουν μειονεκτήματα όσον αφορά την εμφάνιση και τη λειτουργικότητά τους, τα οδοντικά εμφυτεύματα θεωρούνται από πολλούς οδοντιάτρους ως η προτιμητέα μέθοδος για αντικατάσταση δοντιών. Ο οδοντίατρος σας µε χαρά θα εξετάσει μαζί σας τη διαδικασία η οποία ταιριάζει στη δική σας συγκεκριμένη...
  Τα εμφυτεύματα ως αντικατάσταση ενός η περισσοτέρων δοντιών
  Αντικατάσταση ενός δοντιού   Αντικατάσταση περισσοτέρων δοντιών   Αντικατάσταση όλων των δοντιών µε ακίνητη (µή αφαιρέσιμη) επένθετη οδοντοστοιχία   Τα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μόνιμη στήριξη ολόκληρης τεχνητής οδοντοστοιχίας. Συμβατικές τεχνητές οδοντοστοιχίες: Οι συμβατικές, κινητές οδοντοστοιχίες εφάπτονται της σιαγόνας. Με τη χρήση αυτών των οδοντοστοιχιών το οστό ατροφεί και υποχωρεί µε την πάροδο...
  Αντικατάσταση δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα
  Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ότι συνιστούν σταθερή βάση για τεχνητά δόντια και ότι διαφυλάττουν την ακεραιότητα των παρακείμενων δοντιών και της οστικής δομής. Αποκατάσταση χωρίς εµφυτεύματα Με τις παραδοσιακές μεθόδους, τα υγιή παρακείμενα δόντια πρέπει να τροχιστούν προκειμένου να στηριχτεί πάνω τους μια στεφάνη ή μια γέφυρα. Επιπροσθέτως, επειδή...

  Το οδοντιατρείο βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων νούμερο 15, στο Ηράκλειο Κρήτης, ( περίπου 100 μέτρα μετά το ξενοδοχείο Καστέλο που είναι στην αρχή της Λεωφόρου και από την ίδια πλευρά της).

  Τηλέφωνο επικοινωνίας
  Email επικοινωνίας
  Ακολουθήστε μας!
  [wpdevart_like_box profile_id=”DentalPracticeNikosDramitinos” stream=”show” connections=”show” width=”300″ height=”350″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”el_GR”]
  Υπηρεσίες

  Γενική οδοντιατρική
  Παιδοδοντία
  Οδοντική χειρουργική
  Αισθητική οδοντιατρική
  Περιοδοντολογία
  Κινητή προσθετική
  Ακίνητη προσθετική
  Χειρουργική στόματος
  Ορθοδοντική

  Ωράριο Ιατρείου
  bt_bb_section_top_section_coverage_image