Αισθητική Οδοντιατρική

17 Ιανουαρίου 2014

Ο στόχος όλων όσων ασχολούνται με την αισθητική Οδοντιατρική είναι να μετατρέψουν ένα μέτριο χαμόγελο σε ένα αληθινά ελκυστικό και αισθητικά άρτιο. Για να το πετύχουμε αυτό αναλύουμε το χαμόγελό σας από κάθε πλευρά και συζητούμε μαζί σας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και τις εναλλακτικές μεθόδους παρέμβασης. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να διορθώσουμε κάθε χρωματική ή μορφολογική ατέλεια και να επαναφέρουμε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάτε ότι η αισθητική οδοντιατρική έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε μπορούμε κυριολεκτικά να μεταμορφώσουμε την εικόνα του στόματος και έμμεσα του προσώπου. Η αισθητική Οδοντιατρική ασχολείται με κάθε είδους «παρέμβαση» που στόχο έχει τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος. Πρόκειται για άστοχο όρο δεδομένου ότι η Οδοντιατρική επιστήμη δε μπορεί να διαχωριστεί σε αισθητική και αντιαισθητική, ωστόσο έχει επικρατήσει για λόγους έμφασης και απλούστευσης.

   1. Όψεις πορσελάνης:

slide5Αποτελούν μία σχετικά γρήγορη και ανώδυνη λύση για περιπτώσεις δοντιών με κακό σχήμα και σκούρο χρώμα.Τα δόντια αποκτούν λευκό χρώμα και σωστό σχήμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η λύση αυτή πλεονεκτεί έναντι της κλασσικής λύσης τοποθέτησης στεφανών διότι είναι σαφώς πιο συντηρητική, που σημαίνει ότι το δόντι τροχίζεται λιγότερο. Σε πολλές περιπτώσεις η όλη διαδικασία δεν απαιτεί καν τοπική αναισθησία. Πρακτικά, αυτό που κάνουμε είναι να αφαιρούμε ένα λεπτό στρώμα από την αδαμαντίνη (σμάλτο) και να παίρνουμε αποτυπώματα τα οποία στέλνουμε στο Οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Εάν το επιθυμεί ο ασθενής μπορούμε να καλύψουμε τα φυσικά δόντια με προσωρινές αποκαταστάσεις μέχρι την κατασκευή των μονίμων (συνήθως 7-10 μέρες). Στο επόμενο ραντεβού τοποθετούμε τις όψεις με τη βοήθεια ειδικής συγκολλητικής κονίας και ο ασθενής αποχωρεί από το Ιατρείο με ένα ξεχωριστό, αστραφτερό χαμόγελο. Πρόκειται για μία μέθοδο που είναι της μόδας και εφαρμόζεται κατά κόρον από τους οδοντιάτρους στην Αμερική. Οι περισσότεροι αστέρες του Χόλιγουντ, με τα «κατάλευκα» δόντια, έχουν απλώς διαβεί το κατώφλι κάποιου Οδοντιάτρου όπου τους τοποθετήθηκαν όψεις.

   2. Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης(άσπρα σφραγίσματα):

emfrakseis-ritinis

ritinis2Είναι τα σφραγίσματα που μπορούν να γίνουν σε όλα τα δόντια , τόσο στα πρόσθια όσο και στα οπίσθια(τραπεζίτες),επιλέγοντας το χρώμα των δοντιών του κάθε ασθενή με αποτέλεσμα να έχουμε (σε αντίθεση με τα μεταλλικά γκρίζα) αποκαταστημένα δόντια,άρτια αισθητικά , όπως ήταν πριν χαλάσουν. Επίσης με τις σύνθετες ρητίνες μπορούμε στα μπροστινά δόντια,πέρα από ωραία σφραγίσματα που δεν φαίνονται να κλείσουμε κενά διαστήματα ανάμεσα στα δόντια, να ασπρίσουμε σκουρόχρωμα δόντια και να μεταβάλλουμε λίγο το σχήμα και τη μορφή ενός δοντιού. Δόντια που έχουν τριφτεί λόγω ηλικίας ή από άλλη αιτία μπορούμε να τα αποκαταστήσουμε πλήρως στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος, μεταμορφώνοντας προς το καλύτερο το χαμόγελό σας. Μάλιστα η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού, με καθόλου ή ελάχιστο τρόχισμα και συνήθως χωρίς αναισθησία. Δόντια λίγο στραβά ή σκούρα, με χρωστικές ή άλλες μικρό ατέλειες μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να αποκατασταθούν πλήρως ώστε το χαμόγελο σας να είναι άρτιο.

   3. Στεφάνες και γέφυρες:

stefanesΠρόκειται για την κλασσική μέθοδο με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα, τη μορφή το μέγεθος και το χρώμα ενός δοντιού καλύπτοντας το εξολοκλήρου αφού πρώτα τροχιστεί και αποκατασταθεί σωστά ανάλογα με την περίπτωση.Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να διορθώσουμε ακόμα μεγαλύτερα αισθητικά προβλήματα.

 

 

   4. Ολοκεραμικά συστήματα:

olokeramikaolokeramika2Οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Οδοντιατρική . Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η αισθητική τους υπεροχή συγκριτικά με τις κλασικές μεταλλοκεραμικές προσθετικές εργασίες. Ο βασικός λόγος που για την κατασκευή των εργασιών αυτών χρησιμοποιούσαμε μέταλλο στο εσωτερικό ήταν η αυξημένη αντοχή που προσέδιδε, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στην οπίσθια περιοχή όπου οι μασητικές δυνάμεις είναι έντονες. Στον αντίποδα αυτού του πλεονεκτήματος υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα να είναι ορατή μία σκούρη και αντιαισθητική γραμμή στο τελείωμα της εργασίας, στο σημείο ένωσης με τα ούλα. Το φαινόμενο αυτό έχει εξαλειφτεί με την έλευση των ολοκεραμικών συστημάτων τα οποία μάλιστα στην τελευταία τους γενιά έχουν και αυξημένη αντοχή. Εάν λοιπόν επιθυμείτε αστραφτερό και κυρίως απόλυτα φυσικό χαμόγελο, η πιο αξιόπιστη επιλογή είναι τα ολοκεραμικά.

   5. Λεύκανση των οδόντων:

lefkansiΗ πέμπτη μέθοδος αισθητικής παρέμβασης η οποία στοχεύει όχι στην αλλαγή της μορφής ή θέσης του δοντιού αλλά στην αλλαγή του χρώματος. Είναι αναπόφευκτο ότι με την πάροδο της ηλικίας και με τη χρήση ή κατάχρηση ουσιών όπως ο καφές, το τσιγάρο, το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου κόλα κλπ, τα δόντια θα αποκτήσουν πιο κιτρινωπή απόχρωση και θα επικαθήσουν σε αυτά χρωστικές. Με τη λεύκανση μπορούμε να επαναφέρουμε τα δόντια σε μία πιο λευκή απόχρωση.

lefkansi21lefkansi22

Το οδοντιατρείο βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων νούμερο 15, στο Ηράκλειο Κρήτης, ( περίπου 100 μέτρα μετά το ξενοδοχείο Καστέλο που είναι στην αρχή της Λεωφόρου και από την ίδια πλευρά της).

Τηλέφωνο επικοινωνίας
Email επικοινωνίας
Ακολουθήστε μας!
[wpdevart_like_box profile_id=”DentalPracticeNikosDramitinos” stream=”show” connections=”show” width=”300″ height=”350″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”el_GR”]
Υπηρεσίες

Γενική οδοντιατρική
Παιδοδοντία
Οδοντική χειρουργική
Αισθητική οδοντιατρική
Περιοδοντολογία
Κινητή προσθετική
Ακίνητη προσθετική
Χειρουργική στόματος
Ορθοδοντική

Ωράριο Ιατρείου
bt_bb_section_top_section_coverage_image