Τώρα τελευταία ματώνουν έντονα τα ούλα μου , τι φταίει και τι πρέπει να κάνω ;

18 Ιανουαρίου 2014

Όταν τα ούλα ματώνουν με ευκολία, τότε σημαίνει ότι πάσχουμε από ουλίτιδα. Ουλίτιδα είναι ο ιατρικός όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τη φλεγμονή των ούλων. Τα δόντια μας βρίσκονται μέσα σε υποδοχές στο οστό της γνάθου, στα λεγόμενα φατνία. Το οστό καλύπτεται από τα ούλα. Στην ουλοδοντική σχισμή (τη σχισμή ανάμεσα στο δόντι και στα ούλα) μαζεύονται υπολείμματα τροφών. Αν δεν βουρτσίζουμε τακτικά τα δόντια μας, τα υπολείμματα αυτά παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε έρχονται και “κατασκηνώνουν” μικρόβια τα οποία προκαλούν φλεγμονή στα ούλα, τη λεγόμενη ουλίτιδα. Η κοινή ουλίτιδα είναι πολύ διαδεδομένη νόσος. Προσβάλλει το μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων αλλά και σημαντικό ποσοστό παιδιών. Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η διόγκωση (πρήξιμο) των ούλων, το έντονο κόκκινο χρώμα και η αιμορραγία κυρίως κατά το βούρτσισμα, με τη χρήση οδοντογλυφίδας κ.λ.π. Η ουλίτιδα δεν προκαλείται μόνο από τη συσσώρευση πλάκας και μικροβίων στα δόντια. Μπορεί να προκληθεί και από κακοσχηματισμένες αποκαταστάσεις (στεφάνες, γέφυρες, εμφράξεις). Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι διακρίνουμε διάφορα είδη ουλίτιδας, όπως είναι η ελκονεκρωτική ουλίτιδα, η ουλίτιδα που συνδέεται με την εγκυμοσύνη κ.α.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν πάσχουμε από ουλίτιδα ,είναι να επισκεφτούμε το συντομότερο τον οδοντίατρό μας για να την θεραπεύσουμε. Η θεραπεία της ουλίτιδας περιλαμβάνει συνήθως έναν σχολαστικό καθαρισμό από τον οδοντίατρο (αφαίρεση `πέτρας` και εναποθέσεων και στίλβωση) ,διόρθωση παραγόντων που κατακρατάνε υπολείμματα και μικρόβια (κακότεχνα πλαϊνά σφραγίσματα , προσθετικές εργασίες κτλ ) και βέβαια οδηγίες σωστής στοματικής υγιεινής και ενεργοποίησης από μέρους του οδοντίατρου ώστε να συνεχίσουμε να τηρούμε αυτές τις οδηγίες .

gingivitis

Το οδοντιατρείο βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων νούμερο 15, στο Ηράκλειο Κρήτης, ( περίπου 100 μέτρα μετά το ξενοδοχείο Καστέλο που είναι στην αρχή της Λεωφόρου και από την ίδια πλευρά της).

Τηλέφωνο επικοινωνίας
Email επικοινωνίας
Ακολουθήστε μας!
[wpdevart_like_box profile_id=”DentalPracticeNikosDramitinos” stream=”show” connections=”show” width=”300″ height=”350″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”el_GR”]
Υπηρεσίες

Γενική οδοντιατρική
Παιδοδοντία
Οδοντική χειρουργική
Αισθητική οδοντιατρική
Περιοδοντολογία
Κινητή προσθετική
Ακίνητη προσθετική
Χειρουργική στόματος
Ορθοδοντική

Ωράριο Ιατρείου
bt_bb_section_top_section_coverage_image